Måndag – here we go!

Det var längesen som jag kände suget av att skriva av mig, svänga lite med orden och bara få ner lite tankar i text.  Jag valde att skapa en kategori som bara heter Träning, och inte helt oväntat kommer denna del handla enbart om träning, idéer jag själv har, vad jag gjort och vad som komma skall.

Eftersom min blogg iövrigt är teknikfokuserad kommer kategorin att vara helt fristående och därmed kommer inläggen inte vara synliga från startsidan, på gott och ont.

Innan jag går över till vad jag ska göra härnest får jag nog ta en liten återblick, närmare bestämt sex månader, Oktober 2011 blir jag tillfrågad en god vän, Andrianna, ifall jag var intresserad av att hålla i boxpass på Studio Aktiverum då den nuvarande skulle på smekmånad. Jag hade då precis tagit ett avbrott från kampsporten på grund av att jag var allmänt less på det och eftersom jag själv började mitt aktiva liv på just Aktiverum (t.om boxpassen) var det ett lätt val! Självklart ville jag ge tillbaka lite av den energi jag själv fått på alla de pass jag en gång gick på.

I januari slutar dåvarande Boxinstruktör och jag tar över rollen en gång i veckan som instruktör. Sjukt kul och väldigt inspirerande! Resterande dagar tränar jag själv som en idiot med lite utav allt möjligt. Träningsfreak? Jepp. Jag själv anser att jag såsat lite den senaste tiden, även om jag tränat varje dag så har det inte varit i de tempot som jag velat, där jag kör slut på mig i den mån jag vill. Jag vill tro att kroppen bett mig pausa lite, återhämta och reparera. Sagt och gjort, men nu får det vara färdigmyst. Nu kör vi!

Började dagen 06:30 med ett spinningpass på 45 minuter. Precis vad som behövs för att vakna till liv en måndagsmorgon, sen blir det stillasittande jobb till kl 17 för att sen inta en andra omgång träning. Andrianna ska få köra Funktionell träning med mig, hon har säkert några wacko-övningar som tröttar ut mig, sen lite kompletterande gym och därefter ska jag prova på Step!

Hade någon frågat mig vad jag tyckte om step för 5 veckor sen hade jag förmodligen sagt att det knappt är en träningsform att gå upp och ner på en platta. Men efter att ha varit på inspirationskonvent på Gerdahallen i helgen och provat på måste jag säga att det var väldigt givande och kul. Otroligt nog (eh..), så Våga lämna den komfortabla bubblan, där finns träningsformer som e roliga, även om de kanske inte ser “häftigt” ut vid första anblick.

 

Hörs! /m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *