KDE 4.3

Igår släpptes ännu en fantastisk release från KDE-utvecklarna, och även om jag personligen har kört 4.3 ett tag nu via Releasekanditaterna så blir jag mäktigt imponerad varje gång.

I denna release har där fixats 10,000 buggar och 63,000 ändringar har skickats in till KDE‘s gitourious repository. Och även om målet med version 4.3 hela tiden har varit att polera föregående versionhar där ändå kommit 2000 nya features på sex månader. Det kallar jag effektivt arbete! Jämför gärna med gnomes senaste release 2.26 där det uppenbarligen inte händer så mycket:

GNOME 2.26 with its hundreds of bug fixes and user-requested improvements.

Tittar vi lite på vad som hänt på skalet så ser vi att ett nytt plasmatema har tagits fram och blivit standard. Det heter Air och gör hela upplevelsen ordentligt häftig!

KDEs egna annonsering av 4.3 hittar du här

KDE är verkligen fantastiskt, och det får stackars gnome att vara alldeles för gammalmodigt för att en modern människa ska använda det 🙂

Nu är det dags att bege sig till arbetet!
Vi hörs!

2 thoughts on “KDE 4.3”

  1. Jag kör KDE 4.3 nu efter allt ditt tjatande. Visst är det bra. Försöker reda ut en del saker jag tycker är konstiga. Mest för att jag är van med GNOME antar jag. Hoppas på att kunna köra KDE på heltid :). En sak som är riktigt irriterande är NetworkManager för KDE. Den klarar inte av min 3G anslutning. Så jag kör nm-applet från GNOME i KDE. Inte riktigt rätt, men det fungerar iaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *